Om produsenten
False Bay produserer druetypiske, rene og friske viner med masse sjarm og fruktig appell. Dette til en usedvanlig gunstig pris samtidig som de utviser et stort sosialt ansvar. Før Waterkloof, i begynnelsen av 90-tallet, lette Paul Boutinot etter balanserte viner fra Cape, som var dyrket med et minimum av innblanding. For eksempel kommer Chenin Blanc fra gamle bush vines i Swartland, og fermenterer på villgjær i opptil syv månder.
Jordsmonn
Fra bush vines i Swartland. Sandstein med noe leire.
Druetype
Chenin Blanc 100%
Produksjonsmetode
Manuell innhøsting og avstilking.
Pneumatisk pressing og kaldstabilisering ved 12˚C. i 24 timer.
Spontangjæring i temperaturkontrollerte ståltanker ( ca.2 mnd.), og inntil 6 mnd. på bunnfall.
En liten andel gjærer og modner i nye franske 600 l. eikefat.
Karakteristikk
Frisk, fruktig og mineralsk vin med aromaer av eple og mango, kremet citrus og steinfrukt. Den lange gjæringen tilfører brødaromaer og ekstra kompleksitet i vinen. Meget anvendelig både som drikkevin og matvin, til bl.a. fisk, skalldyr, hvitt kjøtt og oster, gjerne smaksrike retter. Tåler både krydder og grillstriper.