Velkommen til Red & White

 
Red & White ble etablert i 2000

 

Vår styrke er solid vinfaglig kompetanse, kombinert med en høy servicegrad. Red & White satser på klassiske viner fra en rekke av verdens beste produsenter. De aller fleste driver så naturlig som mulig. Svært mange driver økologisk, og flere også biodynamisk.

Vi vil alltid være folkelige, uansett hvor berømte toppvinene våre er. Vi vil jakte på de gode hverdagsvinene samtidig. Folkekjære viner som f.eks. Vidigal Reserva, Chapelle du Bois, og Passitivo, har vært storselgere i en årrekke, og viser at vi har produsenter som holder høy, stabil kvalitet over lang tid.

Red & White har et godt og hyggelig samarbeid med våre produsenter. To av dem har vi også inngått et eierskap i; Weingut Leitz i Rheingau, Tyskland, og Vidigal Wines i Leiria, Portugal.

Vår adresse er på Sundland Industriområde i Drammen, hvor vi har innredet kontorer i bygget sammen med AJA Bryggeri. Vår logistikkpartner er Vectura AS på Gjelleråsen.

 

 AJA Bryggeri AS

 

AJA Bryggeri ble etablerte høsten 2014 i samarbeid med Jan-Tore Oskal. Jan-Tore var tidligere butikksjef ved Vinmonopolets butikk i Asker, og en av de førende på øl-kunnskap i Vinmonopolet. AJA er etablert på Sundland i Drammen, der det brygges håndverks øl, blant annet inspirert av belgiske bryggeritradisjoner.

 

 

 

 

DRIKKE TIL PINNEKJØTTET

Navnet antas å komme fra den tradisjonelle tilberedelsesmetoden, damping av fåreribbe på bjørkepinner.

Dens opprinnelige historie, tror man startet på Vestlandet, men også deler av Trøndelag, Nord Norge og noen innlandsbygder på Østlandet skattet tidlig denne retten.

Sammen med vossakorv, rotmos og poteter, blir det et nydelig måltid, forutsatt gode råvarer.

Et moderat saltinnhold gjør pinnekjøttet enklere å kombinere med vin.

I motsetning til svineribbe, hvor tilbehøret gjør vinvalget til en utfordring, er det her kjøttet som setter oss på prøve.

Bortsett fra at urøkt kjøtt harmonerer bedre med rødvin enn røkt, omtaler vi vin til pinnekjøtt under ett.

Vossakorven er også røkt, så totalt sett er hvitvin et bedre valg.

Velg gjerne en syrefrisk hvitvin med noe sødme.

En rik, ikke knastørr musserende er også et godt valg.

Dersom du velger rødt, sats på en vin med beskjedne tanniner, bra syre og noe sødme.

Vinforslag:

Schloss Gobelsburg Urgestein Riesling 2016,Vmp n.5527301 kr.174,90/Vectura n.141600 netto horeca kr.136,88.

Leitz Magic Mountain 2015, Vmp n. 6808701 kr. 219,90 /Vectura n.143019 netto horeca kr.175,92.

Paul Laurent Pierre Darcys brut Champagne, Vmp n.1965401 kr.249,90/Vectura n.141426 netto horeca kr.199,92.

Champagne Delamotte brut, Vmp n.2208901 kr.349,90/Vectura n.141436 netto horeca kr.279,93.

Vidigal Wines, Porta 6, Vmp n.651201 kr.109,90/Vectura n.141432 netto horeca kr.98,52.

Couveys Pinot Noir 2016, Vmp n.3773401 kr.124,90/Vectura n. 141487 netto horeca kr.108,01.

ØL OG VIN TIL SVINERIBBEN

Mange foretrekker øl og akevitt til svineribbe med julepølse, medisterkaker og surkål. Andre "sverger til" vinfølge. Det kan være en utfordring å finne vin som passer til tilbehør som tyttebær som er bittert, og surkål sominneholder mye eddik.

DRIKKE TIL LUTEFISKEN

Selv om øl og akevitt av mange er det foretrukne drikke til lutefisk, byr vin på mange flotte smakskombinasjoner. Våre anbefalinger gjelder til lutefisk, ertestuing, bacon(fett) og poteter.