KONTAKT OSS

Besøksadresse Sundland Industripark Bygg H
3047 Drammen
Postadresse Skogliveien 4A
3047 Drammen
Telefon sentralbord 32242290
Telefon kundesenter 32242290
Epost office@redwhite.no
Foretaksnummer 982 214 513

Anne Karine

Salgs- og markeds-koord.

32242290

anne.karine@redwhite.no

Sivert

Logistikk

32242290

sivert@redwhite.no

DRIKKE TIL PINNEKJØTTET

Navnet antas å komme fra den tradisjonelle tilberedelsesmetoden, damping av fåreribbe på bjørkepinner.

Dens opprinnelige historie, tror man startet på Vestlandet, men også deler av Trøndelag, Nord Norge og noen innlandsbygder på Østlandet skattet tidlig denne retten.

Sammen med vossakorv, rotmos og poteter, blir det et nydelig måltid, forutsatt gode råvarer.

Et moderat saltinnhold gjør pinnekjøttet enklere å kombinere med vin.

I motsetning til svineribbe, hvor tilbehøret gjør vinvalget til en utfordring, er det her kjøttet som setter oss på prøve.

Bortsett fra at urøkt kjøtt harmonerer bedre med rødvin enn røkt, omtaler vi vin til pinnekjøtt under ett.

Vossakorven er også røkt, så totalt sett er hvitvin et bedre valg.

Velg gjerne en syrefrisk hvitvin med noe sødme.

En rik, ikke knastørr musserende er også et godt valg.

Dersom du velger rødt, sats på en vin med beskjedne tanniner, bra syre og noe sødme.

Vinforslag:

Schloss Gobelsburg Urgestein Riesling 2016,Vmp n.5527301 kr.174,90/Vectura n.141600 netto horeca kr.136,88.

Leitz Magic Mountain 2015, Vmp n. 6808701 kr. 219,90 /Vectura n.143019 netto horeca kr.175,92.

Paul Laurent Pierre Darcys brut Champagne, Vmp n.1965401 kr.249,90/Vectura n.141426 netto horeca kr.199,92.

Champagne Delamotte brut, Vmp n.2208901 kr.349,90/Vectura n.141436 netto horeca kr.279,93.

Vidigal Wines, Porta 6, Vmp n.651201 kr.109,90/Vectura n.141432 netto horeca kr.98,52.

Couveys Pinot Noir 2016, Vmp n.3773401 kr.124,90/Vectura n. 141487 netto horeca kr.108,01.

ØL OG VIN TIL SVINERIBBEN

Mange foretrekker øl og akevitt til svineribbe med julepølse, medisterkaker og surkål. Andre "sverger til" vinfølge. Det kan være en utfordring å finne vin som passer til tilbehør som tyttebær som er bittert, og surkål sominneholder mye eddik.

DRIKKE TIL LUTEFISKEN

Selv om øl og akevitt av mange er det foretrukne drikke til lutefisk, byr vin på mange flotte smakskombinasjoner. Våre anbefalinger gjelder til lutefisk, ertestuing, bacon(fett) og poteter.