Weing. Schloss Gobelsburg

 

Dette er en av de eldste vinprodusenter du finner i Østerrike, du vil se dette enorme klosteret i landsbyen Langenlois , og vinområdet heter Kamptal.

Har du bil, kjører du hit på ca 1 time fra vakre Wien.

Slottets historie som vinprodusent går tilbake til 1171, da det var et kloster, og ble godkjent som leverandør til Vatikanet. Det dyrkes økologisk i noen av Østerrikes beste vinmarker, som Heiligenstein og Geisberg.

Og i dag, ikke langt fra 1000 år senere, er det Michael MOOSBRUGGER og kone Eva som år om annet gleder verden med ypperlige riesling- og grüner veltliner i så vel tørr som søt stil, som tar meget godt vare på slottets tradisjoner og kvalitet.

Nytt er også at man i april d.å. åpner opp for splitter nye fat-kjellere. 3 år etter planlagt prosjekt, har Michael store forventninger til disse, hva bl.a. arbeidsforenkling og ytterligere kvalitetsforbedring angår.

Her fremstilles viner som bærer begrepet TRADISJON opp i dagens lys; viner laget med basis i de gamle munke-kjellermesternes resepter og innsikt, opparbeidet gjennom århundrers læring og tenking, prøving og feiling.

Se etter begge disse etikettene på våre nyheter nå i mai, sammen med husets mer «moderne» fremstilte viner! Du finner de her under: