Az. Agr. Montevertine

Montevertine ligger i hjertet av Chianti-distriktet, omtrent halvveis mellom Firenze og Siena, nærmere bestemt 3 km sør for Radda på toppen av en 425 meter høy ås.

Huset har vært bebodd siden 1000-tallet å ble lenge brukt som forsvarsfestning til den ble forlatt. Deretter kjøpt opp av Sergio Manetti i 1967 som et feriehjem for familien hans. Sergio planla å lage en liten mengde vin til familie og venner, og plantet 2 hektar med vinstokker og bygde en liten kantine. Etter rask suksess og anerkjennelse bestemte Sergio seg for å vie seg helt til å produsere vin på eiendommen. Etter Sergio Manettis død gikk Montevertine over i hendene på sønnen Martino.

Montevertine har idag 18 ha med vinstokker, fordelt på 9 separate parseller, med de eldste vinstokkene plantet i Pergole Torte-parsellen i 1968. Ni tideler av vingården er plantet til Sangiovese, resten dedikert til Colorino og Canaiolo. I 1981, på grunn av Sergio Manettis avslag på Trebbiano i Montevertine-blandingen ga han dermed avkall på Chianti Classico-betegnelsen. På grunn av denne historien er Montevertine ofte, men feilaktig, inkludert i kategorien "super-toskansk" vin. Faktisk er Montevertines strenge bruk av Sangiovese med et lite supplement av Colorino og Canaiolo i direkte motsetning til tilnærmingen til supertoskanske eiendommer. Til tross for den formelle mangelen på betegnelsen, er Montevertine et av de sjeldne eksemplene på en ekte Chianti Classico.

 

Godt fra Hellas!

Produsentfokus: Hatzimichalis