Cathiard

I 1930-årene, på jakt etter jobb, ankom Sylvain Cathiard’s bestefar Vosne-Romanée, og fikk ansettelse på selveste DRC: Dette er starten til dagens suksess for Cathiard’s viner; en suksess basert på hardt arbeide, respekt for jorden og druematerialet, og intens innsats i vinmarkene. Nøysomhet og nøkternhet, samt ydmyk holdning til rolle og hva han har skapt er hva som slår en når man møter gentlemannen Sylvain Cathiard. Engang i tiden ansatt hos sin far, som eide parseller rundt Vosne Romanée, parseller som han etter hvert begynte å leie ut til  Sylvain. For øvrig hadde Cathiard junior arbeidet ulønnet hos faren i mer enn 15 år, før han endelig fikk ansvar for egne parseller, og da først gjennom leie fra faren, og andre dyrkere.

Fra 1995 var han selvgående, og har i dag overlatt sitt mesterverk til sønnen SÉBASTIEN, som viderefører og tar meget vel vare på arven, en arv som gir noen av de meste etterspurte og edleste viner man kan finne.

Man er i stor grad på usertifisert organisk dyrking, med forsiktige innslag av lutte raisonnée i de 11 ulike plottene de eier, totalt 5.5 Ha vinmark i og rundt Vosne-Romanée, Nuits St Georges og Chambolle-Musigny. Vinrankene er gjennomgående av voksen alder; de eldste er plantet i 1919! Den gjennomsnittlige alder er over 40 år.

I dag står en superb og temmelig nykonstruert vinkjeller klar til å føre dette Domainet videre under stø og svært sikker ledelse av Sébastien, dette er viner med raffinement og pur klasse, viner som gjenspeiler sitt terroir på ypperste vis, og har lange og lykkelige kjellerliv å by på.