Marc Morey & Fils
Vi har Mr Fernand MOREY å takke for dagens Domaine Marc Morey. Etter tilbakekomst fra tjeneste i 1. verdenskrig, startet han i 1919 sitt Domaine MOREY i Chassagne-Montrachet. Etter hvert som tiden gikk, fikk han muligheter til å utvide sin eiendom, noe som i stor grad skjedde i 30-årene. Han var tidlig ut med å egentappe vinene sine, allerede tidlig i samme tiår. Marc, hans sønn, var i 1944 etablert som en sentral del av Domaine Fernand Morey, som de da kalte seg. Sammen kontruerte og anla far og sønn de flotte kjellerne for fatlagring som i dag er i bruk på eiendommen. Etter Fernands død i 1964, utviklet Marc domainet videre, pr 1972 hadde de eiendommen fullt ferdig utviklet, med ekstensive kjellere, kontor, etikettrom, tapperi etc. Dagens Domaine ble i sin tid frem til 1981 ledet av Mr Bernard MOLLARD, Marc’s svigersønn. I dag er det Bernard’s datter , Sabine, som tar seg av alt hva vinifikasjon angår, men også det helt sentrale arbeidet i vinmarkene. Sammen bestemte de å ta dagens navn på sitt hus: DOMAINE MARC MOREY et Fils. I vinmarkene har de maksimal oppmerksomhet rettet mot begrepet TERROIR i sin edleste forstand. Man anvender guyot simple eller cordon de Royat, og praktiserer i stor grad vendanges verts. Huset er tilnærmet biologisk drevet. Druene utsettes for en meget smidig vinifikasjon, der hver årgangs natur hensyntas for de ulike terroirene. Gjæring skjer ved lave temperaturer. De hvit vinene ligger i gjennomsnitt omkring 10 måneder på lies, de røde får om lag 15 måneder. Bruk av ny eik er begrenset oppad til 30%, høyest for de edleste cruene, selvsagt. Fatene er mildt brente.

Four Fox Saké

Junmai Daiginjo & other types of Saké