Dom. Marc Morey & Fils

Den 9,5 hektar store eiendommen ble grunnlagt etter den første verdenskrig av Fernand Morey, som begynte sin karriere som en vigneron med et par hektar i Chassagne-Montrachet. På 1900-tallet kjøpte han en eiendom midt i sentrum av landsbyen, som et familiehus og vingård. Hans sønn Marc overtok i 1944 etter farenes død, og han utvidet vingårdene og introduserte domaine-tapping og etablerte Marc Morey et Fils som et respektert navn i landsbyen. I over 100 år har familien vært lokalisert i Chassagne-Montrachet, og det er nå Marcs datter og hennes mann, Bernard Mollard, som driver gården sammen med sin datter Sabine. I løpet av 1990-tallet har Bernard dramatisk forbedret vinene, og etter moderniseringen og utvidelsen av vingården i 2003 har domene fortsatt å styrke seg. Sabine har overtatt mye av vinfremstillingsansvaret de siste årene, og har fortsatt med sin fars preferanse for elegante, parfymerte viner som har evnen til å forbedre seg med alderen.

Domainets vingårder er spredt over Chassagne, Puligny og St Aubin, og vindyrkingen er lutte raisonée. Det er stor oppmerksomhet på detaljer og Sabine har jobbet veldig nært med Chambre d'Agriculture og andre produsenter i landsbyen (hun er i slekt til de fleste av dem!) for å forbedre metodene sine. På domenet er vinifisering tradisjonell, med lite batonnage og maksimum 11 måneders i 30% nye fat. Avkastninge fra rankene har blitt redusert de siste årene, og resultatet har vært rikere, mer konsentrerte viner som beholder parfymen og delikatessen.

Fokus: Japan

Grace Wine & Four Fox Saké

Four Fox Saké

Junmai Daiginjo & other types of Saké