Dom. Leflaive

Domaine Leflaive er den mest berømte eiendommen i Puligny-Montrachet. Etter Anne-Claude Leflaives tidlige død i april 2015 blir eiendommen nå forvaltet av Brice de la Morandiere med vinfremstilling under kontroll av Eric Remy (som overtok etter Pierre Morey som gikk av i 2008).

Leflaives har eksistert i Puligny siden 1717, men domenees reelle grunnlegger var Joseph (1870-1953) som ble etterfulgt av to av hans sønner, Vincent og Jo. Imidlertid var det under ledelsen av Anne-Claude mellom 1990 og 2015 at domene ble ledende i Bourgogne biodynamiske bevegelse, og hele eiendommen ble omdannet i 1997.

Vinene eldes i 12 måneder i 25% ny eik og overføres deretter til ståltanker hvor de får lov til å bli naturlig klaret i løpet av den andre vinteren. De blir deretter renset og fylt på flaske. Leflaive produserer ypperlige viner, som kombinerer rikdom og dybde av frukt med eleganse, raffinement og perfekt balanse.

Leflaive har 22 hektar vingårder, inkludert 10 hektar Premiers Crus (i Puligny Montrachet: Les Combettes, Les Pucelles, Le Clavoillon, Les Folatieres og Meursault-Blagny, Sous le Dos d'Ane) og ikke mindre enn 5 hektar grands Crus (Chevalier Montrachet, Bâtard Montrachet, Bienvenues Bâtard Montrachet og en liten andel av Le Montrachet).

Ta et glass når det passer deg!

Har du påsken i boks?