Dom. David Duband

Dette store vinhuset finner du ikke langs route du vin, som de fleste andre. Nei, her må du til skogs, og opp og inn i Haute Cotes de Nuits. Finner du den smått idlylliske landsbyen Chevannes der oppe, finner du også frem til Duband’s store og ny-påbygde chais. David er berømt i Frankrike, blant topp presse og sommelierer. I Norge må han finne seg i å stille noe under radarskjermen for de fleste. La Revue du Vin de France – uten diskusjon det mest kompetente og innsiktsfulle magasinet for fransk vin i dag, gir David 3 av max 3 stjerner i sin årlige grønne guide.Ratingen deler han med navn som Mugnier, Roumier, DRC, Rousseau og noen få andre.. Over 100.000 flasker årlig fra 23 ulike AOCs spredt fra Nuits St Georges til Gevrey-Chambertin, og ikke minst HAUTE COTES-vinmarker, mange eiet, men også kjøp av druer fra betrodde dyrkere. 17 Ha er certifisert BIO (Ecocert). På sine 1. crus og grands crus anvender han mildt toastet, 40% ny eik, resterende er 1, 2 og 3 år gamle fat. 14 måneders elevage, etterfulgt av 3 måneder i cuves før tapping. 80% hele klaser; men avhengig av årgang. Maserering omkring 17 dager. Han rår over til dels meget gamle vinstokker, ikke unormalt å se både 70 og 80+ alder på dem her. David DUBAND lager vin-estetikk på høyt plan. Lekre, slanke, presise viner-ofte klare for et godt kjelleropphold!

Fokus: Japan

Grace Wine & Four Fox Saké

Four Fox Saké

Junmai Daiginjo & other types of Saké