Koreansk Ramen

Ramen er egentlig en rett fra Japan, så dette er litt fusion. Denne retten finnes jo i mange forskjellige varianter fra Kina, Japan og Korea, men denne koreanske varianten vi har laget er krydret og veldig godt mettende. Du kan ha litt av hva du ønsker i denne retten, men kylling, grønnsaker, egg og sopp er tradisjonelle ting å ha med. Og for en litt ekstra koreansk følelse har vi litt kimchi også. Det vi har laget en japansk stil, koreansk ramen som ikke tar hele dagen å lage, men eksploderer med fantastiske smaker og spice.

 

Tid: 60 min Porsjoner: 4

 

 

Ingredienser:

1 ts gochujang eller sriracha (kan ha mer, om du ønsker mer spicy)

1 ts fish sauce

1 ts raspet hvitløk

2 ts raspet ingefær

Smør til gryte og panne

5 pakker Jacobs utvalgte redusert kyllingkraft

5 dl vann (pluss mer vann å smake til)

Egg nudler

 

4 stk egg

 

3 små, eller to store kyllingbryst

Salt og pepper

 

2 vårløk

Noen blader med kinakål

1 gulrot

Enoki sopp (eller sjampinjong om du ikke får tak i)

Shiitake sopp

Kimchi (ikke essensielt om du ikke får tak i, men veldig godt)

Sesamfrø

 

Start med å koke eggene. De skal kokes i 6 minutter og 30 sekunder for så å legges rett i iskaldt vann. Skrell eggene og legg dem til side.

 

Kutt vårløk i tynne skiver å ha den i en bolle. Ta noen blader med kinakål, vask og så kutt i strimler. Gulroten kan du bruke en ostehøvel eller en skreller på for å få tynne strimler, legg for seg. Shiitake og enoki (eller sjampinjong) skjæres i tynne skiver. Du skal steke soppen senere så ha de i en bolle for seg og sett til side.

 

Rasp hvitløk og ingefær og ha det i en liten kopp eller blandebolle. Ha gochujang (eller sriracha) og fish sauce i bollen med hvitløk og ingefær. Bland godt sammen. Ha smør i en gryte som er stor nok til å ha suppa og nudlene i. Hell den lille bollen med blandingen oppi gryta med smøret. Ha på litt varme og la det sautere i ca. 2 minutter før du heller oppi kylling kraft og vann. Kok opp.

 

Ha smør i en panne du har ett lokk til. Ha litt salt og pepper på hver side av kyllingen. Stek kyllingen først to minutter på hver side på høy varme. Når den har fått en fin farge kan du sette på lokket å la den steke på medium varme til den er helt hvit inni. La den hvile til den er en grei temperatur til å kutte den.

Når kraften er oppkokt kan du gjerne smake at det ble den smaken du ønsket. Om den er litt for sterk kan du ha opp i en kopp med vann. Om du smaker igjen og den fortsatt ikke er som du vil, kan du bare ha opp i en til kopp med vann, and so on. Når du føler smaken er riktig kan du ha opp i nudlene (pass på at vannet koker når du har oppi nudler). Kok etter hva det står på pakken.

 

Skrell eggene, skjær de i to på langs med en skarp kniv, slik at du får ett pent smilende egg. Kutt kyllingen i biter som er fine å spise.

 

Server enten «family style», eller i individuelle boller. Hvis du gjør den siste har du først oppi nudler og kraft, så legger du kylling, egg, grønnsaker og kimchi på toppen av nudlene. Strø sesamfrø på toppen. Serveres varmt.

 

Vinanbefaling:

Torre a Cona Chianti Colli Fiorentini

Il forte Gavi

 

Kjøp på vinmonopolet her:

Torre a Cona Chianti Colli Fiorentini

Il forte Gavi