Bibimbap med kylling

 

Dette er en klassisk streetfood rett fra Korea. Bibimbap direkte oversatt er «ris med kjøtt og diverse grønnsaker» og det er det som er så gøy med denne retten, du kan lage det du liker best eller bare det du har i kjøleskapet. Hvis du har igjen noe kjøttdeig fra tacoen dagen før for eksempel kan du varme det, skjære noen grønnsaker, koke litt ris og putte ett egg og litt chilisaus på toppen så har du en fantastisk god rett på kort tid. Vi har laget oppskrift på Bibimbap med kylling og våre favoritt grønnsaker, bruk gjerne vår som en mal for å kunne lage din egen favoritt Bibimbap! Denne retten kan serveres varm eller kald etter ønske. 

 

 

Tid: 60 min Porsjoner: 5 

 

Ingredienser:

Jasmin ris 

 

3-4 kylling bryst

2 ss soyasaus 

2 ss sesamolje 

2 ts hvitløk hakket

2 ts brunt sukker

 

Koreansk chilisaus

3-4 ss spørs hvor spicy du vil ha Guchujang chillipaste eller Sriracha

2 ts sesamolje 

2 ts brunt sukker

2 ts riseddik

2 ts hvitløk finhakket 

2 ss sesamfrø

 

3 gulrøtter 

1 eller en halv squash (spørs på størrelsen) 

1 halv rødkål

3 reddiker

3 vårløk

Sesamfrø

5 egg (ett egg til hver porsjon)

 

Kutt kylling i biter som er greie å spise og lag kylling marinade av soyasaus, sesamolje, finhakket hvitløk og brunt sukker. Bland marinaden i en bolle med en visp eller skje, legg kyllingen i bollen. Bland den godt med marinaden slik at du ser all kyllingen er dekket med ett lite lag av marinade. Ta plastikk over bollen å sett i kjøleskap. 

 

Lag chilisausen av ingrediensene listet over, bland godt og sett til side.

 

Kutt grønnsakene i staver og putt de i separate boller.

 

Kok risen og stek kyllingen. Start å steke eggene i en annen panne enn kyllingen. Når kyllingen er ferdig sett den til side og bruk samme panne til å steke grønnsakene. Alle grønnsakene utenom reddiken og vårløken skal stekes. Grønnsakene skal stekes hver for seg fort og på høy varme, de skal bare få litt varme på utsiden og skal ikke bli gjennomstekt, tenk at de skal fortsatt være crunchy. Legg grønnsakene tilbake i hver sin bolle. 

 

Ta av risen og eggene når de er ferdig.

 

Risen serveres i bunnen av hver individuelle bolle. Grønnsakene legges langs kanten av bollen sammen med kyllingen og egget legges i midten. Topp med koreansk chilisaus og sesamfrø. Sett gjerne resten av chilisausen på bordet om noen vil ha mer. 

 

Vinanbefaling

Til Bibimbap anbefaler vi den hvite Quinta de Couselo Rosal som har de saltmineraler, fyldige fruktigheten som passer retten. Vil du ha en rødt følge isteden, er Langhe Rosso BIB eller Langhe Nebbiolo en verdig partner med sin elegante kirsebærfrukt, og krydrede, behagelige smak.

 

Kjøp på vinmonopolet her:

Quinta de Couselo Rosal 2020
Massolino Langhe Rosso BIB 2018
Massolino Langhe Nebbiolo 2018