Om produsenten
Weingut Robert Weil ble etablert i 1875. I dag er eiendommens 65 hektar beplantet med riesling og kun 2 % andre druer. Dagens driver, Wilhelm Weil lager viner med ren, klar frukt og intens mineralitet. Her holdes avlingene nede på ca 50 hl/ha. Vinmarkene gjødsles med husdyrgjødsel og det anvendes ikke kjemiske plantevernmidler av noe slag. Resultatet er superdelikate og terroirtypiske viner fra topp-produsenten i Rheingau.
Område
I Rheinhessen er det få viner som er mer elegante og samtidig typiske for terroiret enn Weil fra Kiedrich Gräfenberg, en topp sørvestvendt vingård. Vingården dateres tilbake til 1200-tallet, da vingården fortsatt var oppført under sitt romerske navn, Mons Rhingravi. Rundt 1260 fikk vingården sitt nåværende navn.
Produksjonsmetode
Fermentering på brukte eikefat og ståltank, deretter lagring på bunnfall før flasktapping.
Karakteristikk
Dufter av flint og gule epler, sammen med subtile hint av lime, gir et inntrykk av en frisk og fruktig karakter. Den friske syren gir vinen liv, mens den tette mineralske tonen gir en følelse av dybde. Den delikate fruktigheten, kombinert med en tørr og langvarig finish, gir en helhetlig opplevelse. Vinen har en lang finish.