Dom. Denis Pere et Fils

Familiegården ligger i Pernand-Vergelesses, en pittoresk landsby i Côte de Beaune. Den 14 hektar store vingården strekker seg over kommunene Pernand-Vergelesses, Savigny-Les-Beaune, Aloxe-Corton og Chorey-Les-Beaune.

 

I 1940 bestemte Raoul DENIS, vinmaker ved prestisjefylte Hospices de Beaune, i likhet med sin far og bestefar, å overta den lille familiegården som da hadde 2 hektar med vinstokker.

I 1972 opprettet de selskapet DENIS PERE & FILS med deres første sønn, Roland, mens vingården vokste og fikk Ile des Vergelesses-betegnelsen.

I 1982 , med noen få nye plantasjer og anskaffelse av flotte marker, inkludert Corton Charlemagne og Aloxe Corton, tok viner fra disse 10 ha med vinstokker fart.

I 1992 ga Raoul, som gikk av med pensjon, fakkelen videre til Christophe, hans yngste sønn.

Gården dekker nå 14 hektar.

 

Filosofien er grunnet i økologisk og bærekraftig vindyrking.

Her brukes de aller fleste biokontrollprodukter og gjødsl er kun de som kan brukes i økologisk landbruk.

En stor del av vinmarkene har naturlig gress for å utvikle en mangfoldig flora, begrense erosjon og fremme jordlufting. Resten av jorda, som er lettere å bearbeide, pløyes. Disse to teknikkene tillater mindre bruk av ugressmidler. Utvikler funksjonaliteten som tilbys av økosystemene og bidrar til biologisk mangfold. 80 % av de 14ha grenser i dag til skog, hekker eller vegeterte voller. HVE, High Environmental Value sertifisert.