Weingut Robert Weil

Weingut Robert Weil ble etablert i 1875 av professor Robert Weil i 1843. I dag er eiendommen 65 hektar beplantet med riesling og kun 2 % andre druer. Dagens driver, Wilhelm Weil lager viner med ren, klar frukt og intense mineralitet, og regnes blant de fleste vinkjennere som topp-produsenten i Rheingau. 

Terroir: Få om noen i Rheingau lager mer elegant og samtidig terroirtypisk vin enn det Weil presterer fra den sydvestvendte toppvinmarken Kiedrich Gräfenberg. Vinmarken har en dokumentert historie tilbake til 1200-tallet, da vinmarken stadig figurerte under sitt romerske navn Mons Rhingravi. Rundt 1260 fikk vinmarken sitt nåværende navn. Druematerialet til Riesling Spätlese Trocken kommer fra vinmarker i området omkring Kiedrich Gräfenberg. Kvalitetsfaktorene for Kiedrich Gräfenberg og kringliggende vinmarker er stupbratte skråninger i den nedre delen av den skogkledde Taunusfjellkjeden; enkelte steder er fallet på 60 %, god og nedkjølende ventilering på grunn av vinden som følger vinmarkene på langs og også nedover fra Klosterberg mot elven, noe som medvirker til å holde druematerialet kjølig, sunt og sykdomsfritt, og et ekstremt utvasket og karrig jordsmonn, hovedsakelig bestående av skifer og lommer av løss, som tvinger vinstokkene til å feste røttene dypt i undergrunnen samtidig som det sikrer et begrenset opptak av vann. Resultatet av disse ulike faktorene er en aromatisk kjølig og syrlig vinstil med intens lys og klar lime- og floralpreget fruktighet underbygget med et markant skiferpreg.

Vinifikasjon: Weil holder avlingene nede på ca 50 hl/ha. Vinmarkene gjødsles med husdyrgjødsel og det anvendes ikke kjemiske plantevernmidler av noe slag. Druematerialet, som plukkes for hånd; noe annet er ikke mulig i disse bratte skråningene, sorteres grundig før pressingen, som finner sted i pneumatiske presser på lavt trykk for å gi en mest mulig delikat og raffinert juice. Gjæringen, som finner sted på temperaturregulerte ståltanker, varer vanligvis mellom 6-10 uker avhengig av vin og årgang. Tørre viner på 12 % modnes i gamle eikeliggere på 1.200 liter i mellom 6-12 mnd. All behandling av druematerialet hos Weil foregår i mest mulig oksygenfattige omgivelser, det gjelder også for tappingen på flaske. Dette innebærer at Weils viner er sterkt reduktive, de kan derfor med fordel luftes godt og lenge før de skal smakes.

Fokus: Japan

Grace Wine & Four Fox Saké

Four Fox Saké

Junmai Daiginjo & other types of Saké