Ares hjørne

Chateau TROTANOY 2010

Når gode venner og godt vennskap varsler om muligheten til å få smake en munn eller to av ovenstående naturens mirakel, er man enten 120% tonedøv/koko forrykt, alternativt en utsøkt stodder, om man uteblir. Så, i håpet om å unngå noen av betegnelsene, møter man opp. Og se bare hva som åpenbares:

Fargen er mørkrød i kanten av glasset, med et nær sort senter. Noe utvikling å spore.

Duften er kompakt , tettestappet, potent. Trenger luft ( flasken ikke dekantert). Som alltid med dette terroiret kommer det opp svart trøffel, lakris og en mørk frukt av glasset. Våt underskog.  Dyp, magisk, kraftig og mektig aroma. Helt innledningsvis, som blåser av etter noen tid: et mikro- streif av furunål!! Et prakteksemplar av hva jeg EGENTLIG IKKE burde like:  100% merlot…MEN: På husets harde, umedgjørlige (arbeidsmessig )leire ispedd  grus, får merlot  en karakter det er plent umulig å ikke rå-digge: Mineralitet, ikke akkurat finesse, men myriader av ulike nyanser som sammen danner Trotanoy’s uforlignelige karakter. Crasse de fer.  Formidabelt  sammensatt og PUR KLASSE!  YES, please!! Et sur-søtt drag i den intense frukten her. Perfekt eikeregime; blender diskret og fullkomment inn. Vektig!

Fyldig, rik, mektig, sterk smak. Mørk lakris (jfr trøffel), mineral, urte-spice. Svær og  stoffrik, meget konsentrert ,  tett, her mangler ikke akkurat hår på brystet! Men allikevel: i denne nesten kubben av en vin: NYANSER!!! Takket være genialt merlot-terroir ivaretatt av de rette hender! Moueix…

Ennå midt i livet, men stor opplevelse allerede i dag! Dyr strøm for tiden, sier du?? Koble deg på dette kraftverket av en vin!! Barsk, lang , nyansert ettersmak.

GRAND VIN indeed!

På topp om 6-10 år, vil lagre lenge etter det. Flott nå, men dekanter 1 time (minst) før konsum! 95/96 p.

Vin nr 2 er et snabbnotat:

ROEDERER 2002:

Har du denne i kjelleren? I så fall: Vær du lykkelig! NÅ drikker denne perfekt, spør du meg!

Alas my last bottle, men:

I all hast: Intenst fin frukt av blå og gule plommer (typisk frukten i en fin Roederer). Snev av krutt/flint, kompleks og nyanserik, citrus, men også gule frukter

-en superb utvikling på denne vinen nå. HELT på topp i energi og nyanser NÅ etter min smak. Ingen bråhast, men: why wait??

Superb! Skulle man trekke noe, måtte det være at et par gram lavere dosage hadde gjort seg, men dette er BRA SAKER!

93 p.