Ares hjørne

CHATEAU LA MISSION HAUT BRION 1970

 

Caramba!!! Kvadruppel-trippel-gulp! Hjelp!!

Ikke akkurat ord man generelt vil forbinde med ovenstående vin, det være seg  så langt derifra, …MEN: Når flasken etter kjellerinspeksjon viser et fill rundt «lav skulder», da går alarmen, da frykter man for det verste…

Desto mer å juble for når korken-for øvrig meget god-poppes, og vinen viser seg å være i topp trim og stand!!!

 

Fargen er mellomrød i glassets senter, med klar evolusjon i kanten (selvsagt, vi snakker tross alt topp rød Bordeaux age 50!).

 

Bouquet med urte-infuserte surkirsebær, over et søtere frukt- element (1970 var et varmt, rikt år i datidens AOC  Graves-nåmere AOC  Pessac-Leognan). Dyyyyp! PUR! Intens!

Masse energi, tretter ikke, tvert om-vokser i glasset i vigør  og ren klasse. Sval, smidig. Noe tørt treverk/cedertre. Hhvit pepper muligens? Bark/never over våt jord-mineralitet. Antydning nyplukket kantarell.

En vrimmel av røde frukter. Utrolig frisk og intakt! Genialt dette her! WOW!

 

Rund, smidig og fyldig smak, smekker fløyels-silke tekstur, frisk syre, i en tilnærmet perfekt balanse og harmoni. Litt tannin bak det hele ennå. Lang, edel, tørr ettersmak. SÅ konsentrert, så elegant!

 

Nå – 2030/35 (forutsatt et bedre fill på flasken).

 

95-96 p.