Ares hjørne

CHAMBOLLE MUSIGNY 2001, Mugnier.

 

For rød burgunder, mitt favoritt-år de seneste årene. Mer subtil, mer finmasket nyansert, mer raffinert blir ikke pinot noir, eller noen vin-for den saks skyld-enn det fineste som ble laget i dette året av de fremste dyrkerne i Côte d’Or.

I dag er utseendet selvsagt utviklet, men ennå et steg til klassisk «murstein» i kanten..

 

Nesen gir meg herlige assosiasjoner til storebror MUSIGNY i   det meget regnplagede 1992…Assosiasjoner altså, ikke identifikasjon, men også den vinen beveget (beveger?-alas mine siste flasker er over alle hauger) -seg i det sarte, svale, not-in-your face-spekteret av aromaer, og har allikevel en forunderlig intensitet i sin noe tilbakeholdne natur. En klar motsats til de» svære» årene, som 2005 og 2015.  

Lys, skinnende, fiol og rose, villbringebær, nyknuste blåbær, jordbær, kirsch-snev. SÅ PUR-SÅ rasedyr, om en bouquet kan sies å påminne om den skireste silke, ja så har du en kandidat her. Energi ennå til mange år i en fin kjeller, yndefull, og med et preg av malt, tørket persilleblad og et vart selleri-rot snev (urter). Denne flyr virkelig, vektløst..aldeles henførende og superb. Vi snakker altså en snart 18 år gammel «village»!!

 

Som våre franske venner ville utrykke det: «Toute en finesse». Smaken har middels fylde, med en sensuell silke-frukt og filigrane tanniner. Gentle og allikevel bestemt, ultra raffinert, gjennomskinnelig .

Et løft i vinen, mye takket være årgangens HELT  spesielt superbe balanse. Lang,» taffetta»-ettersmak..VERY my kind!

 

Nå – 2025 (forutsatt, selvsagt, super lagringsplass).  94p.

 

PS: Dette er en vin vi solgt for x antall år tilbake, derfor omtalen nå, svært mange år etter at den var i salg.