Fokus: Japan

Produsent: Grace-Wine

 

 Oppdag Yamanashi, Japans vinperle! Dette unike området gir opphav til fortryllende viner som tar deg med på en reise gjennom det japanske landskapet.

Yamanashi-vinene er kjent for sin eleganse og delikate smak. Den kjølige fjellluften og vulkansk jordsmonn gir druene en unik karakter. Nyt de rene, fruktige tonene som minner om kirsebærblomster og saftige plommer, samt subtile hint av mineraler og urter.

 

Disse vinene er perfekte følgesvenner til alt som fersk sushi og mange andre deilige japanske retter. Bare fantasien som kan stoppe deg nå!

 

 I denne skjønne Japanske vinregionen ligger den fortryllende verden av Grace-Wine. Dette høyt respekterte vinhuset har en stolt historie med å produsere førsteklasses viner. Grace feiret sitt 100-årsjubileum november i fjor. Etablert i september 1923 av Chotaro Misawa, i dag ledet av 5. generasjons vinmaker Ayana Misawa.

Håndverk og bærekraft

Ingen ugressmidler eller kjemisk gjødsel brukt.

Høstes for hånd. Nøye utvalg av druer.

Native yeast; fra drueskallene, jorda og blomstene i vinmarken, gir uttrykk for hver vinmark. Gjenbruk av regnvann.

Grace Akeno

Misawa-vinmarken ligger 700 meter over havet med utsikt til Mt. Fuji. Det kjølige klimaet og de lengste soltimene i Japan resulterer i eksepsjonell balanse mellom strukturert syre og konsentrert frukt.

Grace Koshu

Japans vinindustri startet i Katsunuma, Yamanashi i 1868. Med utsikt til Mt. Fuji dyrkes druer over 400 meter. Rikelig med solskinn, jord med god drenering, ideell for dyrking av druer med stor konsentrasjon og smak.

 

GRACE WINE HJEMMESIDE

 

Grace Koshu White 2022

 Klassisk Koshu, den viktigste hvitvins druesorten i Japan.

Stor og fruktig leskende syrlig smak med fine aromaer. Delikat og fyldig sitron, melon, pære og hvite blomster. Smaksrik finish med umami og mandelolje, et snev av jordlighet, sitter godt og tørt.

Passer ypperlig til Japansk mat, sushi, fisk og kylling.

Supert til Sushi - Liora Levi

Vin til take away favorittene - Kine Hult

Ukjente og kjente vingleder - TA, Mads Endresen, Instragram

kr 349,90 / veil nto 285,32

 

KJØP NÅ

Grace Akeno Red 2020

 Forbløffende elegant tørr rødvin.

Dyp, lys kirsebærfarge. Kompleks duft av solbær og tilsvarende pepper, grønne paprikaer og mynte. Slank tekstur i klassisk bordelaise-stil fra fortiden, med kraftige tanniner, fine syrer og kontrollert alkohol; lang, først diskret, krydret avslutning.

Passer til retter av storfe som for. eks Wagyu, lam, smaksrike vegetarretter, fjærkre eller sopprisotto.

Terningkast 6 / 92 poeng - VG

kr 499,90 / veil nto 405,32

 

KJØP NÅ

 

 

 

Produsent: Four Fox Sake

 Den perfekte Saké starter med de perfekte ingrediensene. Det reneste vannet kommer fra snø. Dette er en snøsmeltingssaké uten like. Den høyeste offisielle betegnelsen for saké er Junmai Daiginjo. Junmai representerer det ultimate innen renhet - bare vann, ris og koji brukes. Daiginjo betyr at minst halvparten av hvert riskorn males bort, og urenheter fjernes møysommelig.

Les mer om forskjellige typer Saké på vår hjemmeside:

 

TYPES OF SAKÉ

 

 I fotsporene til mytologien er Four Fox Saké ren, lett og tørr – best servert alene, enten godt avkjølt eller på is. I humør for en cocktail i stedet? Prøv en Foxtail. Mixolog Antonio Lai sine ekspertutviklede drinker basert på Four Fox Saké, tar sine drikkere med storm.  Finn oppskrifter på deres hjemmeside: 

 

FOUR FOX SAKE HJEMMESIDE

 

 

Four Fox Saké Junmai Daiginjo

Ristype: Gohyaku mangoku

 Prefecture / Bryggeri:

Niigata / Naeba Shuzo 

 

Decanter Score 94  

Gullmedalje SIP Awards 2 år på rad 

90 poeng ved Ultimate Wine Challenge

 

kr 719,50 /veil nto 581,32

 

 

KJØP NÅ

 

RED & WHITE AS

Adresse: Strandveien 15, 1366 Lysaker
E-post: andrine@redwhite.no
Tlf: +47 900 11 293

 

Nettside  Facebook  Instagram 
Endre dine opplysninger eller meld deg av e-postlisten.