Oppdag Sør-Afrikansk Vin: Flotte alternativer til tradisjonelle Europeiske viner!

Utforsk Sør-Afrikas vinverden, der århundrer med lidenskap og erfaring smelter sammen i hver dråpe. Fra Stellenbosch til Paarl, opplever du vingårder som kombinerer tradisjon og moderne teknologi for å skape viner av eksepsjonell kvalitet.

Sør-Afrikansk vin har historie som strekker seg tilbake til 1659, med den første flasken produsert i Cape Town. Vinproduksjonen har konsentrert seg rundt Western Cape-provinsen, med sentrale områder som Constantia, Paarl, Stellenbosch og Worcester.

Med rundt 60 appellasjoner innenfor Wine of Origin (WO)-systemet, er fokuset på utpekte produksjonsregioner, distrikter og wards.

Stellenbosch-distriktet, det nest eldste vinområdet i Sør-Afrika, med varierende jordsmonn og klimapåvirkninger fra False Bay, produserer Stellenbosch prisverdige viner som etterhvert absolutt kan måle seg med det beste fra Europa.

Nyt friskheten av Chenin Blanc eller dykk inn i kompleksiteten til en velbalansert Caberntet Sauvignon. Finn de perfekte kompanjonger til retter av vilt eller fet fisk.  Sør-Afrikanske viner overrasker med sin tilgjengelige kvalitet og autentiske smaker.

Produsentfokus: Oldenburg

Image

Oldenburg Vineyards ligger høyt oppe i Banghoek-dalen, over byen Stellenbosch. De viktigste geografiske trekkene som skaper deres unike klima er kjent som The 8 Elements*.

Gården er omgitt av et imponerende fjellamfiteater og vinmarkene er arrangert som puslespillbrikker rundt Rondekop – deres ikoniske og perfekt runde bakke. Den høye posisjonen i fjellet gir en unik og forfriskende kjølighet. Denne dalen er det perfekte stedet å dyrke druer og alt som gjøres er fokusert på den høyeste kvaliteten på viner.

*Our unique location benefits from the confluence of 8 Natural Elements, creating a distinctive terroir and allowing us to make wines that truly reflect their Place:

THE 8 ELEMENTS

INDIAN OCEAN
ATLANTIC OCEAN
MOUNTAIN RANGES
MOUNTAIN AMPHITHEATRE
COOL WINDS
ELEVATION
SOILS
RONDEKOP

SE HJEMMESIDE
Image
Image

Oldenburg viner

Image

Oldenburg CL White Blend 2021

Opplev vinblandingen: 71% Chenin Blanc, 29% Chardonnay. Gylden farge. Innbydende duft av tropiske frukter som guava og ananas. Kompleks smaksopplevelse. Saftig syre, friske blomsteraromaer og en subtil brioche-karakter skaper en uimotståelig finish. Perfekt for vegetariske retter og sjømat.

kr 279,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg CL Red Blend 2021

Bordeaux blend: 54% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc. Mørklilla kjerne, dufter av jord, svarte plommer, kirsebær. Forfriskende smak, balansert syre, myke tanniner, noter av mørk sjokolade, mokka, rabarbra og stjerneanis. Kompleks og innbydende, med finish av grapefrukt og hint av tobakk. Perfekt til retter av rødt kjøtt eller vilt, ideell for grillmat.

kr 299,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Chardonnay 2022

 Gylden farge, herlig smak av aprikos, naartjie, kvede og loquat. Elegant eik, vanilje og subtil røykfylthet. Internasjonalt elsket av vineksperter. Fyldig smak med integrert sødme, fin syre, lang finish. Delikat balanse av sjasmin, honningmelon og appelsinskall. Kan lagres i 15 år. Perfekt til sjømat, retter av fisk og skalldyr.

kr 469,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Chenin Blanc 2022

Sitronfarge. Elegant, friske aromaer av grønne epler, limeskall og brennesle. Ganen nyter hint av fennikel, brioche og vanilje. Stram munnfølelse, meget god balanse. Lang finish med sitronskall. En terroir-spesifikk Chenin Blanc som utvikler seg over tid. Ideell til grillet sjømat. 

kr 319,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Grenache Noir 2020

 Rubinkjerne. Aromaer av bringebær, fennikel, røde kirsebær og roseblader, hint av kanel og muskatnøtt, Munnfølelsen er sjenerøs med en pikant syre og myke tanniner. En meget mat-anvendelig vin som passer med retter av eksempelhvis; lam, vilt, pasta, kylling og rødt kjøtt.

kr 459,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Syrah 2018

Dyp lilla. Aromaer av kakao, mørk sjokolade, rabarbra, kardemomme og tobakksblad på nesen. Ganen byr på smaker som pinjekjerner, kaffebønner og chiliflak, med en eksepsjonell eik integrasjon. Vanilje og sandeltre leder til en lang, spennende finish. Krittaktige tanniner og balansert syre. Nyt den nå eller la den utvikle seg i 5-7 år. Perfekt til rike kjøttretter, vilt og grillmat.

kr 394,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Rondekop Per Se Cabernet Sauvignon 2019

 Aromaer av urter, tørket fersken og hint av vanilje, en smaksopplevelse med rike toner av røde bær og frukt. Myke tanniner. Vinen tillater aldring i 20 år eller mer. En saftig lærebokeksamen på Cabernet-karakteren, perfekt til biff eller vilt. Sanselig og elegant, denne vinen er en tidløs glede.

kr 699,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Rondekop Rhodium Blend 2019

55% Cabernet Franc, 45% Merlot. Dyp rubinfarge, aromaer av rabarbra, brambles, og tørkede tranebær. Nyanser av lavendel, rosmarin, og timian gir en sjenerøs pikant karakter. Herlig munnfølelse, flott syre, og en lang finish med solbær, stjerneanis, og kajennepepper. Perfekt til biff og vilt.

kr 689,90
KJØP NÅ
Image

Oldenburg Rondekop Stone Axe Syrah 2020

Dyp lilla farge. Aromaer av svarte plommer, solbær, fioler, lakris, og et hint av røkt sedertre. Fyldig kropp og mørke fruktkarakterer. Den saftige finishen runder av denne vakre vinen, som vil modnes spektakulært i ytterligere 13–15 år. Perfekt til biff og vilt.

kr 639,90
KJØP NÅ

Produsentfokus: Carmen Stevens

Image

Carmen Stevens ble uteksaminert som den første svarte sørafrikaneren som studerte ønologi i Sør-Afrika. Fra beskjeden bakgrunn, banet Carmen vei for seg selv og ble hovedvinmaker ved et prestisjefyldt vineri.

Hennes viner vant medaljer i hopetall, imens hun ikke engang kunne få bankkreditt for å starte sin egen virksomhet. 

Det var ikke før Angel funding hjalp henne å endelig realisere drømmen om å starte sitt eget vineri. I januar 2019 registrerte Carmen den første 100 % svarteide vingården i Sør-Afrika i pittoreske Stellenbosch.

Carmen har siden blomstret, og har vunnet utallige priser (inkludert å bli stemt frem som Vinmaker av tiåret!)

Med hjelp fra Angel funding, og Carmen's lidenskap, skaper Carmen en bedre fremtid for tusenvis av sultne sørafrikanske barn hver dag.

Hver flaske Carmen Stevens Wines er virkelig håndlaget, uten kunstige tilsettningstoffer. 

 

SE HJEMMESIDE
Image
Image

Carmen Stevens viner

Image

Carmen Stevens Sauvignon Blanc 2021

Gulgrønn. God syrlig frukt, fine aspargestoner, lett sødme. Stor og fyldig smak med leskende syre, god tørrhet og lengde med gode aromaer, lett sødme. Passer ypperlig med retter av laks, ørret og annen fet fisk. En lekker og lovende svært fyldig sauvignon som tåler 6-7 år.

kr 329,90
KJØP NÅ
Image

Carmen Stevens Sauvignon Blanc 2019

Blanding av fiken- og pasjonsfruktaromaer. Innledningen er skarp, ren og konsentrert. Carmen Stevens Sauvignon Blanc viser en enorm balanse mellom fruktuttrykk, dybde i karakter og pikant syre som gir en følelse av fylde på ganen. Et vakkert eksempel på en Sauvignon Blanc fra en av de kjøligere klimaområdene i Sør-Afrika. Tåler 6-7 år og passer godt til fete fiskeretter. 

kr 309,90
KJØP NÅ
Image

Carmen Stevens Chenin Blanc 2022

Gulgrønn. Aromatisk med pen sødme i frukten, fine mineraltoner. Fyldig med god og myk frukt, lett sødme, fin søt sitrus, god fedme, lang finish.Passer meget godt til retter av kylling, sjømat eller vegetar. En god og fyldig chenin som tåler 6-7 år.

kr 269,90
KJØP NÅ
Image

Carmen Stevens Carmenere 2020

Dyp tett rød. Klassiske grønne carmeneretoner, innslag av eik. Fyldig med fin tørrhet, sitter godt og tørt. Passer utmerket til biff og vilt. En fyldig og tørr carmenere som tåler 6-7 år

kr 529,90
KJØP NÅ

Produsentfokus: False Bay

Image

False Bay Vineyards, oppkalt etter Sør-Afrikas ikoniske bukt. Et uavhengig selskap, eid av Waterkloof-grunnleggeren Paul Boutinot. False Bay Vineyards som mål å gjøre 'ekte' vin rimelig. Dette er bærekraftig sertifiserte viner tappet i Sør-Afrika.

False Bay Vineyards er stolt over å være en WWF (Verdens naturfond) Biodiversity Champion og sertifisert av WIETA (Wine and Agricultural Ethical Trade Association).

Alle vinene deres er veganske vennlige. Med gamle vinstokker, fantastisk kystfrukt og villgjærfermentering, skaper Cellar Master Nadia Barnard unike vinserier. Her lages usprøytet, bærekraftig og ordentlig håndtverksvin. Opplev denne autentisiteten til uslåelige priser.

SE HJEMMESIDE
Image
Image

False bay viner

Image

False Bay Crystalline Chardonnay 2020

Stråfarget. Delikate aromaer av sitrus, modne epler, nøtter og toast. Aromaene gjenspeiles i smaksbildet. Lang, flott avslutning. Fin aperitiff, samt til slanke retter av fisk, skalldyr og kylling eller vegan. En fruktig chardonnay som tåler 2-3 år.

kr  159,90
KJØP NÅ
Image

False Bay Windswept Sauvignon Blanc 2021

Lys strågul. Frisk og fruktig nese med duft av solbærbusk, lime og mineraler. Frisk og balansert smak med flott mineralitet. Passer til aperitiff og til retter av skalldyr og fisk. Prøv også til hvit geitost eller til asparges med smørsaus. En god og fruktig sauvignon blanc som tåler 3-4 år.

kr 174,90
KJØP NÅ
Image

False Bay Chenin Blanc 2022

Frisk, fruktig og mineralsk vin med aromaer av eple og mango, kremet citrus og steinfrukt. Den lange gjæringen tilfører brødaromaer og ekstra kompleksitet i vinen. Meget anvendelig både som drikkevin og matvin, til bl.a. fisk, skalldyr, hvitt kjøtt og oster, gjerne smaksrike retter. Tåler både krydder og grillstriper.

kr 149,90
KJØP NÅ
Image

False Bay Whole Bunch Rosé 2021

Cinsault 50%, Mourvèdre 50%. Varmrosa. God moden rød frukt. Rund og bløt moen frukt, fin lett syre, sitter bra. Ypperlig apéritif.

kr 154,90
KJØP NÅ
Image

False Bay Shiraz 2020

Dyp rød. Saftig med god kirsebærfrukt. Krydret med innslag av never og bark, pepper og solbær. Fruktig og konsentrert, druetypisk. Til vilt, storfe og lam, gjerne grillet eller med sødmefullt tilbehør. En modenfruktig og myk shiraz som tåler 3-4 år.

kr 159,90
KJØP NÅ

Produsentfokus: Waterkloof

Image

Familien Boutinot har i generasjoner vært tilknyttet vinbransjen.

Waterkloof - en vingård født av Paul Boutinots søken etter det ideelle stedet for autentisk vin. Pauls idé om å finne de perfekte vinmarker for biodynamisk dyrkning, førte han ut på en ti års reise. Da han i 2004 så sydskråningen i Schapenberg, Sheepmountain, med utsikt over False Bay, utbrøt han "This is it!"

Vinmaker er Nadia Bernard, Christian Loots er ansvarlig for vinmarkene. Pauls sønn Louis tar seg av eksporten. I dag dekker vinmarkene 53 Ha, alt drevet biodynamisk siden 2008 og sertifisert i 2015. Tilsvarende arial skal være uberørt; dekket med naturlig vegetasjon.

Med en moderne tilnærming og forpliktelse til biodynami, leverer Waterkloof unike viner. Oppdag lidenskapen, naturen og autentisiteten i hvert glass.

SE HJEMMESIDE
Image
Image

Waterkloof viner

Image

Waterkloof Circle of Life White 2020

Sauvignon Blanc 56%, Chenin Blanc 28%, Chardonnay 13%, Sémillon 3%.

Fet, litt krydret med konsentrert frukt, med et elegant streif av eikefat. Aromaer av eple, nektariner, honning og fersken. Frisk og mineralsk med lang og harmonisk ettersmak. Til rike retter av fisk, sushi, sashimi og skalldyr, eller til kremede supper og smaksrike oster. En fyldig og sødmefylt pent konsentrert sørafrikansk hvitvin som tåler 5-6 år.

kr 324,90
KJØP NÅ
Image

Waterkloof Seriously Cool Cinsault 2016

Myk, fruktig jordbær og kirsebær nyanser. Solbær, fioler og krydder. God med en spesielt fløyelsmyk munnfølelse og passende trekk fra tanninene. Ekstremt god match med retter av småvilt og fugl. Ost og storfe.

kr  299,90
KJØP NÅ
Image

Astraeus Pinot Noir Rosé

Lys rød. Floral og mineralsk duft. God balanse, strukturert og slank. Elegante, små bobler, balansert mousse. God lengde. Aperitiff/avec. Fisk, og rønnsaker.

kr 309,90
KJØP NÅ
Image

Waterkloof Circumstance Chardonnay 2019

Lys strågul. Aroma av grønne epler, sitrus og flint. Elegant munnfølelse med flott syre. Lang elegant finish. Passer utmerket til fisk og skalldyrretter. De kan godt være moderat spicy.

kr 239,90
KJØP NÅ
Image

Waterkloof Sauvignon Blanc 2015

Blek. Frisk. Sitrus, urter og solbærblader. Frisk og balansert. Sitrus og frukter. Fyldig med mye frukt, fin syre, en del sødme og eik, godt med stoff, lang. Flott aperitiff. Passer til retter av skalldyr og fisk.

kr 339,90
KJØP NÅ

RED & WHITE AS

Adresse: Strandveien 15, 1366 Lysaker
E-post: post@redwhite.no
Tlf: 905 37 270

Nettside  Facebook  Instagram 
Endre dine opplysninger eller meld deg av e-postlisten.