Hils på vår NYE bag in box TORRE A CONA SANGIOVESE!

Vi er stolte av å kunne presentere til det norske vinpublikum vår siste BIB (bag in box)!

Fra vakre, åskledde TOSCANA kommer varenummer 13878106 TORRE A CONA Sangiovese i pen innpakning, serveringsklar til herlige italienske matretter. For rett under 500.- kroner ( 3 liter tilsvarer 4 flasker vin= 125.- pr flaske), er dette MYE god vin for pengene! Den er fra 2020 årgangen, som var et godt år for Toscansk vin.

Sangiovese er blant de 2 ypperste rødvinsdruene du kan finne i Italia. Sammen med edle nebbiolo, danner de en klasse for seg. Mest dyrket er den i Toscana, hvor den finnes under synonymer som prugnolo gentile (Vino Nobile di Montepulciano) og brunello (etter den litt brunaktige fargenyansen i skallet) i de flotte Brunello di Montalcino vinene. Og altså i selve CHIANTI sonen som du nær sagt finner på samtlige kanter rundt FIRENZE, juvelen blant byene i denne pittoreske delen av «Støvellandet».

Druen sangiovese sies å ha sitt navneopphav fra selveste Jupiter, en av romernes mest ansette guder: Sangre de Jovis: «Jupiters blod» kalte de gamle krigerne den smektende rødvinen druen skjenket dem,-en ren gave fra gudene!

Og ja; sangiovese ER en fenomenal vindrue! Til matretter av nær sagt alskens karakter, er det ingen drue som fremstår mer smidig og matchende, sangiovese fyller ut og smelter inn i en bråte med italienske matretter. Frisk syre (renser munnhulen for hver slurk), elegant og intens frukt med smak og duft av kirsebær, blåbær og kjøttmoreller, med herlig blomsterduft av fiol, roser og liljer. Tanninene (det som gjør at munnen føles «tørrende»/snerpende) er ofte runde og smidige, og støtter flott opp smaken i sin helhet, og gir deg altså en av de flotteste matvinene overhode! Så versatil, så anvendelig!

Vår 3 liter har en fin, klar rødfarge.

Duften er åpen og imøtekommende, med innslag av sur-søte kirsebær, snev av moreller og skogsbær.

Smaken har massevis av frukt, er fyldig, rund og  JUICY (saftig) som engelskmennene sier, med akkurat passe tannin og et mildt urtepreget Toscana-innslag. AKKURAT SÅNN en herlig frisk og perfekt matvin skal smake!

 Åssidene rundt Firenze ( Colli Fiorentini) der Torre a Cona ligger, er et av Chiantis mange områder det er VEL verdt å følge med på fremover!

 

Retter som garantert gir deg flotte opplevelser med TORRE A CONA SANGIOVESE BIB i glasset er:

 

Pizza, pasta i utallige variasjoner, bistecca Fiorentina,  lasagne, et utall oster, gryteretter, biff, svin/koteletter, kylling, kalkun, lam, pølser av alle slag (salami etc), grillmat, og dessuten er den deilig også helt alene, uten noe til!

 

SALUTE!