Juletorsken
Med andre ord: Koketorsk! Herlig, flaket, hvitt og mykt fiskekjøtt, passe saltet og med kokte poteter, smør etc til! Torskens delikate og sarte smak tilsier hvitt, men også rødt, her er jo bergenserne især kjent for sin «torskerødvin»! Og når vi nevner rødt i forbindelse med hvitt, tilsier dette en vin med mye fruktighet, en vin som ikke er for kraftig, men snarere det motsatte. Vi kan anbefale en av de lekre grüner veltlinerne fra legendariske SCHLOSS GOBELSBURG for den som ønsker hvitt. Sømløst nyanserik og elegant matfølge fra Østerrike! For rødt, hva med en herlig, saftig Bardolino fra spesialist produsent ZENI? Lave tanniner, masse kirsebær og fiol-fruktighet, fin italiensk fylde. En sikker match. For deg som ønsker mer «grep» i torskerødvinen; varmt anbefalt Ch. la Roque de By fra Medoc utenfor Bordeaux. Snadder! En av de nydelig Beaujolais-vinene fra Perrachon vil også gjøre susen her.
|