Biff Bulgogi Wraps

 

Biff bulgogi er en av de mest populære koreanske rettene, om det er på grillen eller i pannen, med nudler, eller i salat wraps (som vi gjorde her). Det er det alltid godt med disse møre, marinerte biffbitene. Den mest tradisjonelle måten å servere bulgogi er med salat blader, ris og koreanske sideretter. Skal man lage en enkel og kul helgemiddag med ingredienser som er lette å finne i lokalbutikken, er denne oppskriften midt i blinken. En bra måte å introdusere litt asiatiske smaker til familien, og man kan lett droppe å ta på spicy Sriracha for den som ønsker mindre spicy. Retten serveres «family style» så alle kan plukke og velge hvor mye de vil ha av hva.

 

Tid: 60 min - Porsjoner: 5

 

Ingredienser:

750 g biff

4 ss soyasaus

3 ss brunt sukker

2 ss riseddik

2 ss sesamolje

1 ss Sriracha (eller Gochujang)

3 stk hvitløksfedd finhakket

1 ss ingefær finhakket

1 stk syrlig pære (eller japansk pære)

1 halv løk

 

Jasmin ris

1-2 hjertesalathoder

4 vårløk

Koriander bunt

Sesamfrø

Sriracha

 

Ha soyasaus, brunt sukker, riseddik, sesamolje, Sriracha (Gochujang), finhakket hvitløk og ingefær i en bolle. Kutt pære og løk i små biter og putt de i bollen med resten av marinade ingrediensene. Bruk så en stavmikser eller blender til å gjøre marinaden smooth, slik at den er fri for grove biter. Kutt biffen i fine, tynne strimler. De ferdig tynne skivene går opp i marinaden. Ha plastikk over bollen og putt den i kjøleskap. For det beste resultatet kan man gjerne ha den der over natten, men så lenge man marinerer i minst en halvtime, så får man fortsatt kjempegod biff bulgogi!

 

Mens biffen står i kjøleskap kutter man grønnsaker og koker risen. Kutt bunnen av hjertesalaten, vask bladene, ha dem på serveringsfatet. Vask og rens vårløken. Den skal kuttes i tynne skiver. Vask og rist koriander. Ha Litt sesamfrø, Sriracha og alle grønnsaker serveres hver for seg.

 

Den ferdigmarinerte biffen stekes på høy varme med litt olje, til «well done», eller kortere steketid om man ønsker mindre stekt. Server biffen, risen og resten av ingrediensene slik at alle kan ta hvert sitt hjertesalatblad, ta litt ris, så litt biff og toppe med vårløk, koriander, sesamfrø og Srisacha. Spis med hendene som et lite tacoskjell.

 

Vinanbefaling:

Til retten vil litt sødmefulle røde viner med moden frukt og gjerne litt eik passe godt.

En god match vil være Paolo Leos Orfeo med sin modne, mørke frukter. Den er fløyelsmyk, med fin syre og godt integrerte eik.

Om man ønsker en Bordeaux, vil Chateau Ormes Sorbet 2011 være et godt valg med sin fyldige, saftige frukt og delikate tanniner.

 

Kjøp på vinmonopolet her:

Paolo Leo Orfeo Negroamaro 2018

Ch. Les Ormes Sorbet 2011