SKREISESONGEN ER HER!

En renere og mer naturlig råvare enn vår egen skrei, den største torskearten , er vel vanskelig å forestille seg!?

Sprellende fersk, nytrukket og rykende varm på fatet, servert med smeltet smør, friske grønnsaker og poterer med fint melen karakter: Selve innbegrepet av SNADDER!!! OG: SUNT snadder!!

Til så fin spise hører selvfølgelig godt drikke til! Og før vi stuper inn i vinens vidunderlige verden, er det for mange et selvsagt følge til lekkerbisknene: Rent, klart og kaldt vann! En ren selvfølge, spør du meg!


Men altså, til det noe sterkere og mer raffinerte drikketilbehør:

Laurent Perrachon Julienas les Mouilles 2016
Varenr. 7829901, kr. 184.90 på Bestillingsutvalget

«Torskerødvin» er et begrep som trolig stammer fra Bergensområdet. Men også i våre nordlige landsdeler er rødvin og torsk nært sammenknyttet. En slik rødvin bør ha lite tannin (lite «snerp» og tørrstoffer), den bør være fruktig og av det mildere slaget. Med andre ord-en arena for en nydelig
Beaujolais: Julienas les Mouilles 2016 fra Laurent Perrachon!! Les Mouilles er navnet på vinmarken, Perrachon er produsentnavnet.
Vinens smekre fruktighet og innsmigrende natur gir deg gåsehuds-fornemmelser her, lekker og saftig med en lang ettersmak. Server denne litt sval, rundt 14-15 grader, i store glass, så den nydelige blomster- og bærduften får rom å utspille seg i!


Vårt andre røde valg faller på:

Couveys Pinot Noir 2016
3773401, kr. 129.90 på Bestillingsutvalget

Igjen, en vin med lite snerp og masse frukt, med fin syre for å sikre balanse i smaken. Der vinen over, Beaujolais, kommer fra Burgund i Frankrike, kommer denne fra sydlige Frankrike, området heter Languedoc.
Fyldig og rund, bløt og med masse røde bær og frukter i smaken. Dette skal gjøre susen, og til en BILLIG penge!! Bruk atter litt store glass, så vinen får plass til å «puste»!!


For deg som sverger til hvite viner, har vi to alternativer:

Billigversjonen kommer fra vakre Veneto, nærmere bestemt Soave, berømt for sine myke og imøtekommende hvite viner.
La Cappuccina Monte Stelle SOAVE CLASSICO 2016
Varenr. 7616801, kr. 123.90, på Polets hovedliste.

Dette er forøvrig den billigste Soave på Vinmonopolet for tiden!
Den har en fin og lys aroma med sitrusfrukt og mineral under. Smekker og bløt, med streif av eple og blomsterfrukt. Husk at den bør være kjølt, ved ca 10 grader ved servering. Vil passe meget bra til nytrukket skrei og rogn!

Siste opsjon vi har valgt å presentere i denne sammenheng er av det mer kostbare slaget:

Chateau de Puligny-Montrachet Meursault 2014
Varenr. 5254501, kr. 519.90, på Bestillingsutvalget

Meursault (oversatt fra romersk opphav noe sånt som “Musehopp”!!) er en verdenskjent landsby i Burgund, der Chardonnay-druen eksellerer. 2014 er et godt år, med fine spenstige viner.
Her får du denne «Village»’en med smak og duft av sjø, nøtter og litt lyst fjellsmør! Herlig-lekkert! Her kan kanskje Sandefjordssmør være noe å prøve som tilbehør?
I dag drevet og eiet av Etienne de Montille, og av ypperlig kvalitet!

Bon appetit!