ØL OG VIN TIL SVINERIBBEN

Mange foretrekker øl og akevitt til svineribbe med julepølse, medisterkaker og surkål. Andre "sverger til" vinfølge. Det kan være en utfordring å finne vin som passer til tilbehør som tyttebær som er bittert, og surkål sominneholder mye eddik. Selv om mange av oss tenker på rike røde viner proppet med tanniner i forbindelse med vinteren, er det akkurat det vi må unngå til denne klassiske norske juleretten.

Det som matcher godt her er Champagne eller en syrefrisk hvitvin, gjerne med noe restsødme, er også et godt valg. En rik munnfølelse kan erstatte moderat sødme. Dersom valget faller på rødt, velg en slank vin med god syrestruktur. Litt restsødme er ikke feil.

Vinforslag: Champagne Paul Laurent Pierre Darcys Brut Vmp n. 1965401 kr. 249,90 / Vectura n. 141426 kr.199,92, Leitz Rheingau Riesling Trocken 3liter Bag in box Vmp n.7426706 kr.449,90 / Vectura n.144375 kr.359,92, Leitz Magic Mountain 2015 Vmp n.6808701 kr. 219,90 / Vectura n. 143019 kr.175,92, Schloss Gobelsburg Gruner Veltliner Løss. 2016 Vmp n. 5527301 kr.169,90 / Vectura n. 141600 kr.136,88, Barbera d'Asti Lavignone 2016 Vmp n.5506001 kr. 159,90 / Vectura n.141545 kr.131,31. Som svært mange interessante viner, er flere av disse også i bestillingsutvalget.

Bestill vinen noen dager i forveien, så får du et utvidet og spennende utvalg.

Ølforslag: Aurora Borealis Vmp n.3579602 kr.54,90/Vectura n.142603 kr.42,90, Beaivi Blonde Vmp n.7357702 kr. 49,90/ Vectura n.144381 kr.42,90, eller Aja Pilsner som man kan få kjøpt på Gulating og en del Meny butikker.