Chateau Ducru Beaucaillou 1989

89 var et meget godt, generøst år for rød bordeaux. Her et et fin-fint bevis på årgangens karakter og status.

Dyprødt senter i glasset, svak tilnærming til modningskant.

Det første som slår en i duften er sigarkasse-aromaen ( cedertre-aroma); klassisk cabernet sauvignon fra Medoc, som modner. Som kjent er slottet 2. cru på 1855 klassifikasjonen til verdensutstillingen i Paris samme år. Idag er den ennå år fra toppen av livs-kurven, men du har fint utbytte av den, dersom du dekanterer minst 2 timer før servering!  En dyp, rik duft, søt ceder, kanel, varme stener/grus. Edel antydning til mokka. Aning "blekk/tusj" (fra cabernet). Dette er "Lafite'n" i St Julien. Aldri tykk og tung, alltid smekker og elegant, selv i de svære årgangene.

Smaken er fyldig. Rund. Temmelig bløt (året). Smekre tanniner nå; fløyel. Som alltid; avstemt og nobel. Ducru i vater, det hele smelter sammen i en myk og sensuell syntese. Lang ettersmak. Klassisk, "polite", som våre engelske venner vill kalt den.

Vinen will make old bones. Først nå starter den å avsløre sitt betydelige potensiale, sløret letter endel, men ennå år igjen til klimaks.

Nå - 2050.  94p. 

 

Publisert: 12-05-2016 Av: Are Aamot