Taylor 1970

Lysende vintage! En superb årgang nå på sitt aller beste! Og, selvsagt, et av de fremste husene i Oporto: Taylor.

I den søte juletid, hender det jo at det vanker søte saker å smake på-det være seg vått eller tørt..Og denne våte lekkerbisken er idag så bra og flott som vintage port blir!

Fargen er mørk rød, tett og med utvikling mot rubin.

Aromaen er ENORM-du har selvsagt dekantert vinen, så lasset med naturlig utviklet bunnfall blir tilbake på flasken, og vinen får tiltrengt lufttilgang etter å ha vært innesperret i 43 år eller så på flaske..-. Myriader av frukter og bær, blomster og søte kryddere virvler opp av glasset; dette er i seg selv en dessert, og trenger etter mitt skjønn ingen type akkompagnement overhode. Mange vil nok her rykke litt i Stilton-bartene, og protestere...Men så er jeg heller ikke noen oste-mann å snakke om..Eventyrlig flott duft, utvilsomt blant de mest henrivende mektige og majestetiske i vinens verden-en førsteklasses vintage port er en formidabel opplevelse! Åpen og utviklet, meget intens og ren, pur hedonisme og klasse!

Smaken er fyldig, rik og dyp, med svær konsentrasjon. Varmende, men "the spirit does not show"..Mao: Her er år igjen, før den tilsatte aguardente (ren druesprit) vil skinne gjennom, etterhvert som vinen -helt normalt- taper sin frukt. Her eksploderer munn- og bihuler i en veritabel kaskade av aromaer, så avstemt og allikevel så intenst...Formidabel vin, på høyde med samme hus' 1955, som også var (er) av ypperste klasse!

Nå - 2050.   

Publisert: 29-01-2016 Av: Are Aamot